Levend voelen

Word Verliefd op Jouw Eigen Leven

May 22, 2021

Je leeft! En als je dit leest is de kans groot dat de kwaliteit van jouw leven groot is. Aanzienlijk is. Het kan zijn dat jij alles hebt dat jouw hartje begeert. Je hebt de meeste van jouw doelen behaald, dat huis, die auto, die baan die je altijd wilde. Een rijk sociaal leven. Maar toch verlang je naar meer.

 

Of misschien bevind jij je op een punt in jouw leven dat de sleur er een beetje is ingeslopen. Misschien voel jij je verveeld. Mogelijk wil je echt iets veranderen in je leven en heb je het gevoel dat je maar niet verder komt. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je vastzit.

 

Wat ik mij de laatste tijd steeds vaker realiseer is dat de corona crisis allerlei beperkingen in ons leven heeft gebracht. En dat zorgt ervoor dat er veel nadruk ligt op de dingen die je allemaal niet kunt of mag. Het kan ook gebeuren dat jij jouw leven als een stuk minder prettig bent gaan ervaren. Of misschien ben jij wel een van die mensen die zich makkelijk aanpast en heb je nergens last van.

 

Hoe dan ook, dit heeft mij aan het denken gezet. Over het leven. Over hoe wij naar het leven kijken. En de manier waarop wij naar de mogelijkheden kijken die het leven ons elke dag te bieden heeft.

 

Deze blog is daarom een betoog. Om ongeacht de omstandigheden te zorgen dat je verliefd wordt op je eigen leven. Dat je de omstandigheden (corona) en andere mensen niet meer jouw route laat bepalen.

 

Wat ik zou voor jou wens is dat je een manier vindt om zo verliefd te worden op je eigen leven dat de vergelijking met anderen niet meer nodig is. Dan zal je naar het leven kijken van de ander die geniet van het zijne en het zal een bevestiging voor je zijn. Zorg er daarom voor dat je het zo druk hebt met het cultiveren van je eigen talenten en najagen van jouw dromen, zodat je geen tijd hebt om anderen te bekritiseren.

 

Stel vast wat belangrijk is voor jou, hoe jij jouw leven wilt ervaren en laat dat jouw routekaart zijn. En wees geduldig. Laat het leven zich voor je ogen ontvouwen. Luister naar jouw diepste verlangens. En bovenal: LEEF!

 

Hieronder vind je 10 manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jij je levend voelt. Op deze manier zal je de aandacht leggen op je wel kunt en wilt.

 

Zo ga je stapje voor stapje richting het moment dat jij je niks anders meer kunt herinneren dan dat jij je over je oren verliefd voelt op het leven dat je intentioneel gecreëerd hebt.

 

1. Stap uit je comfort zone

 

Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt. Of iets dat buiten jouw comfort zone ligt. Jouw comfortzone is het mentale beeld over wat jij wel en niet kunt. Het is dat plekje waar jij je prettig en veilig voelt. Jij stapt uit jouw comfort zone zodra jij dingen gaat doen die je nog nooit gedaan hebt of iets meemaakt dat onbekend is.

 

Juist in die situaties liggen de grootste mogelijkheden van het leven verborgen. Hoe moeilijk en uitdagend het ook kan zijn om buiten jouw comfort zone te stappen, wanneer jij jouw grenzen probeert te verleggen zal je ontdekken wat het leven werkelijk te bieden heeft.

 

2. Zintuigen prikkelen

 

Wij mensen hebben allemaal een voorkeur zintuig. De een is meer visueel ingesteld en de ander auditief. Als je het leven op een andere meer intense manier wilt ervaren, doe dan dingen die jouw zintuigen prikkelen.

 

Ga naar die mooie tentoonstelling als je visueel bent ingesteld. Of luister naar jouw favoriete nummer en zing kei hard mee als je meer auditief bent.

 

3. Daag jouw lichaam uit

 

Jouw lichaam uitdagen kan op verschillende manieren. Waar het bij deze tip om gaat is dat jij jouw lichaam echt voelt. Dus dans, sport, beweeg, ga motorrijden of in de achtbaan voor die adrenaline-kick. Je lichaam voelen laat je levend voelen.

 

4. Leer een nieuwe vaardigheid

 

Deze tip kun je zien als een combinatie van de voorgaande. Door een nieuwe vaardigheid te leren prikkel jij bepaalde hersengebieden die je nog niet op deze manier hebt aangesproken. Het zal je uitdagen om die nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen.

 

Door iets nieuws te leren zal jij ook jouw focus moeten verleggen en naar de wereld kijken op een andere manier. Zodra je iets nieuws kunt dan zal ook jouw zelfvertrouwen toenemen en dat is natuurlijk een heerlijk (levendig) gevoel.

 

5. Nieuwe mensen leren kennen

 

Leer nieuwe mensen kennen. Nieuwe mensen dragen weer een andere levensvisie en energie met zich mee. Daar kun je van leren. Praat en lach met interessante nieuwe mensen. Zo vergaar je nieuwe perspectieven op de wereld en het leven. Het gevolg? Het maak jouw leven en dat van de ander interessanter en levendiger.

 

6. Hoe wil jij herinnerd worden

 

Een confronterende maar efficiënte manier om je levend te voelen is door na te denken over het einde van jouw leven. Over jouw eigen sterfelijkheid.

 

Waar wil jij staan aan het einde van jouw leven? Wat wil je hebben ervaren? En het allerbelangrijkste: hoe wil jij dat andere mensen jouw herinneren? Als iemand die het leven ten volste leefde? Doe het dan!

 

Dus nogmaals: onderzoek wat voor jou belangrijk is. Wat jouw talenten en verlangens zijn. En ga deze optimaal doorleven.

 

Dit zorgt ervoor dat je geen spijt hebt aan het einde van jouw leven over de dingen die je niet hebt gedaan. Bovendien zal het jouw leven nu leuker maken, want jij doet wat belangrijk is voor jou.

 

7. Breng tijd door in de natuur

 

In de natuur zijn voelt meestal goed. Het laat je tot rust komen en geeft je de kans om even helemaal af te schakelen. Het bos, de bergen of het water opzoeken is ook weer een manier op jouw zintuigen op een andere manier te prikkelen en letterlijk op adem te komen  door de betere luchtkwaliteit.

 

8. Zoek iets dat jou angst aanjaagt

 

“If it doesn't scare you you're probably not dreaming big enough”. Tony Burch

 

Waarschijnlijk ken je deze quote wel. Wat ik er interessant aan vind, is dat het je meteen laat nadenken over jouw dromen. Houd jij jezelf klein of durf jij groot te dromen?

Ga regelmatig na of je daadwerkelijk jouw dromen najaagt. Of jij groot droomt en deze dromen ook omarmt. Als je merkt dat je angstig wordt over het najagen van bepaalde dromen dan weet je eigenlijk dat je op het goede pad zit.

 

Je zult je levend voelen door te werken aan deze dromen. Ook al is het eng. Doe je het niet dan blijft alles bij het oude en verandert er niks. Dan zal je juist het gevoel hebben dat je stil staat.

 

9. Mediteer

 

Door te mediteren train jij jouw aandacht spier. Hoe vaker jij het doet hoe makkelijker jij zult kunnen focussen. Hierdoor kom je in een ander bewustzijn. Dit zorgt er weer voor dat je bewuster het leven gaat ervaren. Je ziet het leven vaker van de zonnige kant en let op kansen en mogelijkheden die je anders links had laten liggen. En je raad het al, dit zal je meer levend laten voelen.

Blijf met ons in verbinding!

Meld je aan voor onze e-mails en ontvang de nieuwste strategieën en aanbiedingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.