Haal het Maximale uit Jouw Leven

Apr 17, 2021

“Every man dies — Not every man really lives.” ~ William Ross

 

Hoe voel jij je vandaag? Word je enthousiast van wat er nog gaat komen vandaag? Ervaar jij spanning, inspiratie en levendigheid als jij naar jouw leven kijkt en denkt aan de toekomst?

 

Als jij niet met volle overtuiging “ja” kunt zeggen dan ben je nog niet het uiterste uit het leven aan het halen. Dan is er nog iets anders op je aan het wachten. Een nieuw niveau of een nieuwe ervaring van het leven.

 

Dit betekent niet dat iedere dag zo onrealistisch fantastisch moet zijn. Je hebt nou eenmaal goede dagen en minder goede dagen. Maar wat belangrijk is, is dat jij het beste uit jouw dagen haalt en daarmee het beste uit jouw leven haalt.

 

Want er komt een moment waarop je dit niet meer kunt. Waar jij niet meer in staat bent om bepaalde dingen te ondernemen. Waar je niet meer kunt houden van bepaalde mensen omdat ze er niet meer zijn.

 

Dit klinkt misschien somber. Maar dit is wel de realiteit. Het leven is kostbaar en waardevol. Laat het niet aan je voorbij vliegen. Leef jouw eigen leven in plaats van het leven van anderen.

 

Je wilt voorkomen dat je op een punt komt waar je spijt krijgt. Omdat je nog iets tegen iemand had willen zeggen. Omdat je nog iets had willen ervaren en bereiken.

 

In deze blog wil ik jou 5 dingen meegeven die jij kunt doen om het maximale uit het leven te halen.

 

Inhoudsopgave

 • Creëer jouw ideale leven
  • Hoe creëer jij jouw ideale leven?
 • Neem geen genoegen met net goed
 • Geniet van alles wat op jouw pad komt
 • Kom in jouw beste gezondheid ooit
 • Breng oprechte, authentieke connecties tot stand

 

1. Creëer jouw ideale leven

 

Als jij het maximale uit het leven gaat halen dan is het handig dat jij weet wat dit maximale is. Hoe ziet eigenlijk jouw ideale leven eruit?

 

Helderheid creëren is een fundamentele gewoonte voor alles wat jij wilt bereiken in het leven. Want als jij helder hebt hoe jouw ideale leven eruit ziet, dan kun jij ook doelgericht jouw leven inrichten zodat je dit kunt gaan realiseren.

 

Dus heb je wel eens een moment voor jezelf gepakt? Een moment waar jij even helemaal niks moet. Waar je nergens aan hoeft te denken. Waar jij alleen maar gaat dromen over hoe jouw ideale leven eruit ziet.

 

Dit is waar jij begint met het maximale uit het leven te halen. Door jezelf toestemming te geven om te dromen. Hoe onrealistisch het ook kan aanvoelen.

 

Er gebeurt namelijk iets magisch als jij jezelf toestaat om te dromen. Je gaat van een beperkt perspectief op de wereld naar een open perspectief. Je gaat nieuwe verbindingen creëren waardoor je ook nieuwe mogelijkheden gaat zien in de wereld. Mogelijkheden tot verandering.

 

Je genereert hierdoor ook hoop, gedrevenheid, inspiratie, motivatie met betrekking tot jouw leven. Omdat er nog zoveel moois op je aan het wachten is.

 

Hoe creëer jij jouw ideale leven?

Om het even concreet en praktisch te maken heb ik hieronder de stappen omschreven die jij kunt doorlopen om dit ideale leven te creëren:

 1. Neem ongeveer een moment van 2 uur voor jezelf
 2. Maak het moment zo aangenaam mogelijk voor jezelf (eten, drinken, muziek, een inspirerende plek)
 3. Pak pen en papier
 4. Schrijf voor ieder gebied van jouw leven op hoe dit ideale gebied eruit ziet.
  • Als alles mogelijk was hoe zou dit gebied er dan uitzien?
  • Waar ben ik? Wat voel ik? Wat zie ik? Hoe zie ik eruit? Met wie ben ik?

Maak dit zo concreet mogelijk. Hier is een voorbeeld van hoe jij de gebieden van jouw leven kunt opdelen (je kunt natuurlijk ook jouw eigen opdeling gebruiken):

 • Gezondheid, Intieme relatie, Familie, Vrienden, Carrière/Missie, Hobby’s/Passies, Materialistisch/Financieel

 

Als je dit nog nooit hebt gedaan dan daag ik jou uit om dit het eerst volgende weekend te doen. Geef jezelf dit moment. Als jij dit doet bepaal dan ook jouw eerste stap hoe jij dit ideale leven gaat nastreven.

 

2. Neem geen genoegen met net goed

 

De meeste mensen houden zich klein in deze wereld. Ze hebben zich een bepaald verhaal verteld waarom ze niet kunnen veranderen. Voorbeelden van het genoegen nemen met “net goed” zijn:  

 • In een relatie zitten die niet goed voor je is omdat je bang bent niemand anders meer te vinden
 • Een baan hebben waar je op zich wel goed verdient, maar totaal geen voldoening uit haalt

 

Als jij kiest voor een gemiddeld leven. Een leven dat eigenlijk continu hetzelfde is. Waarvan je weet dat er meer in zit. Ben je dan wel echt het uiterste uit het leven aan het halen?

 

Er wordt vaak een verkeerde koppeling gemaakt tussen meer willen en ontevredenheid. Tussen meer willen en egoïsme. Alleen zorgt deze manier van denken ervoor dat je nooit zult veranderen. Want veranderen en meer willen is “slecht”.

 

Maar als je heel eerlijk bent. Zou je niet meer willen zijn? Meer willen geven aan anderen? Meer willen betekenen in de levens van anderen? Meer willen leren over jezelf en de wereld om je heen? Wie wil dit nou niet?

 

Wat als ik jou de vraag stel: Wil je meer energie, inspiratie, passie, geluk, levendigheid, zelfvertrouwen, groei, voldoening en succes ervaren in het leven? (al is het maar een van deze dingen) Zou jij dan zeggen: “Nee, dat wil ik niet”? Natuurlijk zou jij hier ja op zeggen.

 

Meer willen is niet slecht. Je kunt meer willen en tegelijkertijd ontzettend tevreden zijn over jouw leven. Je kunt meer willen en tegelijkertijd heel veel betekenen voor anderen. En dat heeft dan niks te maken met egoïsme.

 

Vanaf het moment jij gaat geloven dat alles is zoals het is en voor altijd zo gaat blijven. Dat is het moment waarop je stil gaat staan en niet meer streeft om het maximale uit het leven te halen. En hiermee doe jij jezelf en jouw dierbaren tekort.

 

Dus als jij geen genoegen neemt met net goed dan blijf je kijken naar mogelijkheden om te groeien en jouw leven te verrijken. En daarmee het maximale uit het leven te halen.

 

3. Geniet van alles wat op jouw pad komt

 

Zoals ik aangaf in de introductie gaat het maximale uit het leven halen met pieken en dalen. Je krijgt nou eenmaal te maken met veel tegenslagen en uitdagingen. Dit is onderdeel van het leven.

 

Ik merk vaak dat veel mensen die streven om het maximale uit het leven te halen hier moeite mee hebben.

 

Want ze hebben een bepaald perspectief voor zich hoe ze willen dat het leven is. En als het dan niet zo is dan, zijn ze ontevreden, gefrustreerd of teleurgesteld.

 

Het klinkt eigenlijk tegenstrijdig dat je door het maximale uit het leven te halen jezelf tegenhoudt om het maximale uit het leven te halen.

 

Maar er is een balans nodig. Een balans tussen doelgerichtheid en het accepteren en omarmen van alles wat er op jouw pad komt. Ook al zijn dit uitdagingen of tegenslagen.

 

Want als jij te gefixeerd bent op een doel en alleen maar dat doel, dan ben je ontevreden over alles wat niet dit doel is. Wat weer ten koste gaat van jouw ervaring van het leven.

 

Je kunt het volgende doen als iets niet zo gaat als je wilt dat het gaat. Vooral als er dan ook nog een ontevredenheid en frustratie ontstaat.

 

Ben dankbaar dat dit op jouw pad komt. Alles gebeurt namelijk met een reden.

 • Hoe vormt en versterkt dit mij als persoon?
 • Wat kan ik hier van leren?
 • Welke betekenis koppel ik aan deze uitdaging en/of tegenslag?
 • Hoe kan ik dit accepteren en omarmen?

 

Dit zijn de vragen die ik mezelf stel wanneer mijn beeld van hoe iets zou “moeten” zijn niet overeenkomt met hoe iets is.

 

4. Kom in jouw beste gezondheid ooit

 

Het maximale uit het leven halen betekent niet alleen maar het bereiken van dingen. Dit heeft vooral ook te maken met jouw ervaring van het leven.

 

En hoe creëer jij nou die ultieme ervaring van het leven? Onder andere door goed voor jezelf te zorgen en te werken aan jouw gezondheid.

 

Als jij nu nog niet in jouw optimale gezondheid zit dan is er nog zo’n mooie ervaring van het leven op je aan het wachten.

 

Soms denken we dat het is zoals het is. Dat wat we nu voelen het leven is en dat is het maar. En dan gaan we eigenlijk stoppen met het kijken naar mogelijkheden.

 

Je ervaart pas echt wat de impact is van jouw levensstijl als jij beide werelden ervaart. Je hebt contrast nodig om daadwerkelijk te ervaren.

 

Dat betekent het volgende:

 • Je kent vast wel iemand die structureel 5 uur slaapt en zegt: “Ik kan prima functioneren met 5 uur slaap. Ik heb niet meer nodig”. Dat komt omdat diegene geen contrast heeft ervaren. De enige referentie is de 5 uur slaap.
 • Maar als dezelfde persoon voor een week 8 uur zou slapen. En volledig uitrust. Dan gaat diegene niet meer terug naar 5 uur. Omdat diegene heeft ervaren wat de impact is van volledig uitgerust zijn. Er is contrast aanwezig.

 

Als je structureel voldoende slaap krijgt en dan opeens een avond ertussen hebt zitten van te weinig slaap, dan voel je wat het effect is. Dan voel je waarom je niet meer terug wilt naar dat niveau van energie.

 

Waarom vertel ik je dit? We nemen vaak genoegen met hoe het nu is en denken dat het voor altijd zo gaat zijn. Ik wil jou juist uitdagen om eens te ervaren hoe het voelt om in een hogere energie te komen.

 

Maak de afspraak met jezelf om in jouw beste gezondheid ooit te komen. Probeer eens een jaar lang echt volledig te focussen op jouw gezondheid. En ervaar vooral wat voor impact dit heeft op jouw energie en jouw hele leven. Je zult versteld staan.

 

5. Breng oprechte, authentieke connecties tot stand

 

De kwaliteit van jouw leven wordt bepaald door de kwaliteit van jouw relaties.

 

Als je oprechte, authentieke connecties tot stand brengt dan voel jij direct meer betekenis in jouw leven. Dan voel jij je van waarde.

 

Als je terugkijkt op jouw leven. Wil jij terugkijken op een leven dat je helemaal alleen geleefd hebt? Waar je wel van alles hebt bereikt maar niemand had om dit echt mee te delen? Ik neem aan van niet.

 

Wanneer jij iets mee hebt gemaakt heb je namelijk direct de behoefte om dit met iemand te delen. Je wilt jouw ervaring van het leven delen met andere mensen.

 

We zijn snel geneigd om de relaties voor lief te nemen die we hebben. Omdat het bijna een gewoonte is dat deze mensen er zijn. Maar wat nou als jij de relaties die jij hebt tegemoet gaat alsof het hun laatste dag was bij jou.

 • Hoe anders zou jij dan de interactie tegemoet gaan?
 • Wat zou jij dan zeggen wat je misschien weinig tot niet hebt gezegd?

 

Dan gaat er een hele andere intensiteit en intentie achter jouw acties zitten.

 

Laat in een reactie weten hoe jij het maximale uit jouw leven haalt!

Blijf met ons in verbinding!

Meld je aan voor onze e-mails en ontvang de nieuwste strategieën en aanbiedingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.